Objavljeno u kategoriji Sport na 17.03.2014 00:00:00

BiH domaćin UEFA-inog razvojnog turnira

Ženski nogomet u BiH sve više u porastu

UEFA-in razvojni turnir ženskog nogometa bit će otvoren utakmicama između U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te reprezentacije Crne Gore i Gračke, koje počinju sutra u 11 sati, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

BiH i Hrvatska meč će odigrati na stadionu Slavije u Lukavici, dok će reprezentacija Grčke i Crne Gore prvi duel odigrati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
Kako je za NAP potvrdio Momčilo Stanić, selektor U18 ženske nogometne reprezentacije BiH, dobri rezultati A selekcije muške nogometne reprezentacije BiH, te njihov plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil ove godine doprinijeli su da krovna svjetska nogometna organizacija ovogodišnji razvojni turnir u ženskom nogometu povjeri upravo našoj zemlji.

- Ekspanzija nogometa u BiH posljednjih godina je evidentna. To nije samo primjetno u muškom, već i u ženskom nogometu. Ovim turnirom UEFA želi podržati našu zemlju, i još više u BiH unaprijediti ženski nogomet – rekao je Stanić za NAP.

UEFA-in turnir trajat će do petka, a igrat će se po sistemu svak sa svakim, nakon ćega će pobjedniku pripasti vrijedan trofej.

Bosna i Hercegovina je od prošle sezone dobila Premijer ligu za ženski nogomet, u kojem trenutno igra osam klubova sa prostora cijele BiH.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android