Članak

Okupljanje Zmajeva, Prosinečki očekuje zanimljivu utakmicu

Dolazak svih igrača očekuje se do 14 sati.

(Patria) - Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati na Ilidži gdje danas počinju pripreme pred nastavak kvalifikacija za dolazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi je stigao selektor Robert Prosinečki. Nakon njega počeli su da stižu i fudbaleri. Prvi koji su zadužili opremu Eldar Ćivić i Darko Todorović koji su doputovali zajedno, a zatim i Goran Zakarić i Toni Šunjić.

"Finska nam je najvažnija za plasman na Euro, vjerujem da smo bolja ekipa od njih. Mi imamo ekipu koja se ne smije plašiti nijedne reprezentacije, kamoli Finske. Ima stvari koje su se promijenile u našem timu i koje će se promijeniti. Zadovoljan sam, igrači su na maksimumu. Italija je šlag na tortu u Torinu, s tri boda protiv Finske bi bilo puno laške otići u Italiju. Nisu otišli na veliko takmičenje, imaju pritisak te moraju razmišljati o tome. Čeka nas zanimljiva utakmica", izjavio je Prosinečki.

Dolazak svih igrača očekuje se do 14 sati. Podsjećamo da su ranije otpali Rade Krunić i Sead Kolašinac zbog povreda.

Naši reprezentativci večeras će obaviti prvi trening. Duel sa Finskom na programu je 8. juna, dok sa Italijom igramo 11. juna.

#Sport