Članak

Jesu li Vučić i Thaci dogovorili akciju na Kosovu?

Nameće se zaključak da je sve to dogovoreno s njegovim “prijateljem” Hashimom Thaçijem, jer pojedini analitičari u Srbiji tvrde da se njih dvojica čuju na sedmičnoj bazi.

SARAJEVO, (Patria) - Je li akcija kosovske policije protiv organiziranog kriminala na sjevernom dijelu Kosova zapravo Vučićev pojas za spašavanje, da još jednom, “enti” put, skrene “misli” nacije s neizbježnog - Kosovo je druga država.

To priznavanje poraza traje već predugo, punih 20 godina, i koči Srbiju (iako je Kosovo izgubljeno kada su 1998. započeli operaciju protjerivanja Albanaca, kada je Vučić bio ministar informiranja) u političkoj racionalnosti, ali zato stalno podgrijava ratoborne, iracionalne, promiloševićevske tendencije koje stvaraju dojam stalne opasnosti i mučeništva, piše Jutarnji list.

Nekoliko dana nakon što je Vučić priznao gubitak Kosova (tako su njegov govor shvatili i “bratski” ruski mediji), počela je akcija kosovske policije, što je on iskoristio da podigne vojsku u borbenu spremnost i plaši Srbe “novom Olujom”, što je njegov omiljeni manevar u bezizlaznim situacijama.

Njegova muka nije toliko Kosovo koliko to da ga se riješi, a o(p)stane na vlasti, i to kao velikan srpske historije. Osim toga, malo je čudno da su ovaj “pogrom Srba” (uhićuju se “prljavi” policajci i carinici obiju nacionalnosti) provučićevski mediji najavljivali već danima, a i on sam ga je spomenuo 17. maja. Je li svoj oproštajni govor od Kosova tempirao s tom policijskom akcijom!?

Nameće se zaključak da je sve to dogovoreno s njegovim “prijateljem” Hashimom Thaçijem, jer pojedini analitičari u Srbiji tvrde da se njih dvojica čuju na sedmičnoj bazi.

Njegovi mediji odmah su zatrubili u ratne trube, Vučić govori o vojsci i pobjedi, ali sve je to samo igra. Niko nema potencijala za rat, osim verbalnog. Srećom. Ni Vučić, ni Šešelj, kao ni ratoborni albanski pandani, piše Jutarnji.

Na Kosovu su i NATO, i EU, a Amerikanci ondje imaju najveću vojnu bazu Bondsteel u ovom dijelu Europe. No, Vučić otkad je na vlasti drži Srbe u tenziji stalnim prijetnjama novim izborima i novim ratovima. Pitanje je dokle može tako iscrpljivati i sebe i Srbiju.

#Region