Članak

Podrška GIPS Tuzla: Besplatan prevoz za djecu na Kid's festivalu

Očekuje se okupljanje više hiljada djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

TUZLA, (Patria) - Nakon 14 godina u Sarajevu Kid`s Festival će se održati 15. juna u Tuzli sa istim konceptom kako je to bilo i tokom proteklih godina. Očekuje se okupljanje više hiljada djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla kao društveno odgovorna firma odlučila je dati podršku ovom velikom dječijem događaju tako što će na dan Festivala, 15. juna svu djecu voziti bez
naplate, potpuno besplatno na svim linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a.

"Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla je društveno odgovorna kompanija koja svojim poslovanjem nastoji učestvovati u bitnim društvenim događajima. I ovaj put smo odlučili podržati najveću zabavu za djecu u BiH na način koji će njima najviše značiti, a to je da djeci na dan Festivala, omogućimo besplatnu vožnju našim autobusima. Draga djeco, dobro došli u naše autobuse, dobro došli u Tuzlu na najveću zabavu za djecu, izjavili su iz GiPS-a.

Organizatori Kid`s Festivala Magično pozorište Aladin i Eko život d.o.o. zahvaljuju se GIPS-u Tuzla na ovoj humanoj gesti jer je osnovni motiv Festivala okupiti što veći broj djece, a sa ovim lijepim činom će se izbjeći dodatne gužve u saobraćaju, jer je sigurnost djece najvažnija.

Ova informacija posebno je značajna za učenike i nastavno osoblje prigradskih škola koji su se organizirali da u grupama posjete Kid`s Festival i nezaboravan dan sa svojim drugarima šetajući u
Kid`s paradi, učestvujući na radinicama Kid`s svijet i uživajući u bogatom kulturno-zabavnom programu na Kid`˙s stage-u.

Informacije o novostima vezanim za dešavanja na Kid`s Festivalu pratite na našoj web stranici www.kidsfest.ba i facebook stranici Kids festival BiH. Djeco dobro nam došli, poručuje Kid`s Fest tim.

#Lifemagazin