Objavljeno u kategoriji BiH na 25.05.2019 18:04:00

Govedarica: Tegeltija treba podnijeti ostavku, bez obzira je li uzeo novac ili ne

Foto: SDS

SARAJEVO, (Patria) - Ovoj zemlji je potreban Zakon o ispitivanju porijekla imovine koji će propisati da porijeklo svoje imovine ne treba da dokazuju samo političari već i ljudi iz pravosudnog sistema, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica komentarišući poslednju aferu u koju je umiješan Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

"Očigledno je da se naš pravosudni sistem nalazi u čeljustima korupirane političke elite koja želi da proizvede društvo u kome nema savjesti. Nezavisno od toga da li je gospodin Tegeltija na kraju uzeo novac ili nije, mislim da je njegova moralna obaveza da podnese ostavku", istakao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je kazao da ovo nije prva afera u pravosuđu Bosne i Hercegovine ali da je ovo test koji će pokazati da li smo dovoljno zrelo društvo da ovo bude poslednja afera u pravosuđu.

"Očigledno se pravosuđe nalazi na raskrsnici da li će krenuti putem kojim će se pregaziti moralna dekadencija društva u kojoj živimo ili ćemo svi da zatvorimo oči i da se pravimo kao da se ništa nije dogodilo“, rekao je Govedarica.

Govedarica je kazao da je VSTV trebao hladnije glave da sve detaljno razmotri prije donošenja svog stava po ovom pitanju.

"U jednoj skandinavskoj zemlji gdje je definisan bosansko-hercegovački model reforme pravosuđa je nezamislivo da prvi čovjek pravosuđa sjedi i razgovara sa stranama u postupku pred pravosuđem BiH. Ne želim ni da komenarišem političare koji na nacionalnoj osnovi pokušavaju da izvezu tu svoju dobro poznatu priču i da sa nacionalnog aspekta pokušavaju da zaštite ovu aferu“, zaključio je Govedarica.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android