Objavljeno u kategoriji Region na 12.11.2014 17:26:14

Nova Srbija više ne želi slušati šta Šešelj govori

Biserko: Ova priča trajat će dva tri dana

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji kazala je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) da slika od tek 200 ljudi koji su se okupili danas na dočeku Vojislava Šešelja u Beogradu, haškog optuženika za ratne žločine na prostoru bivše Jugoslavije, govori da srbijanska javnost više nije zainteresirana ni za Šešelja ni za to zbog čega je on bio pred Međunarodnim sudom za ratne zločine.

Trenutna vlast, kaže Biserko, uspjela je normalizirati prošlost. U Srbiji niko ne piše zbog čega je on (Šešelj) bio u Hagu, kako je on maltretirao taj sud, o tome u Srbiji, kaže Biserko, nema ni pomena.

Na pitanje da li će Šešelj moći ugroziti predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera ove zemlje Aleksanda Vučića, što je Biserko već najavljivala kao mogućnost, a to je danas po slijetanju na Beogradski aerodom najavio i sam Šešelj, Biserko kaže da joj se čini da se ipak to neće desiti.

-Šešelj poznaje biografije Vučića i Nikolića, poznaje stvari sa terena, ali je pitanje koliko će Šešeljeva priča u medijima biti prihvaćena, i koliko ovdašnja javnost uopšte želi da sluša više o prošlosti – smatra Biserko. Dodaje da joj se čini da je srbijanska javnost više zainteresirana za neka druga pitanja, a ne da sluša šta Šešelj ima da kaže.

Prema njenom mišljenju, sva ova priča oko Šešelja neće trajati više od dva ili tri dana.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android