Članak

Kristalnih 11: Mersudin Ahmetović najbolji igrač, Husref Musemić najbolji trener Premijer lige BiH

U Kristalnih 11 izabrano je osam igrača Sarajeva, osvajača duple krune ove sezone. Tu su još i dva fudbalera Zrinjskog i jedan iz Čelika. 

SARAJEVO, (Patria) - U sarajevskoj Vijećnici večeras je održan treći izbor najboljih fubalera Premijer lige BiH, u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH. 

U Kristalnih 11 izabrano je osam igrača Sarajeva, osvajača duple krune ove sezone. Tu su još i dva fudbalera Zrinjskog i jedan iz Čelika. 

Najbolji golman lige je Vladan Kovačević (FK Sarajevo), desni bek Anel Hebibović (FK Sarajevo), lijevi bek Selmir Pidro (FK Sarajevo). Najbolji stoperi su Nihad Mujakić (FK Sarajevo) i Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski)

Najbolji vezni igrači su Nermin Jamak (NK Čelik), Miloš Stanojević (FK Sarajevo) i Amar Rahmanović (FK Sarajevo). 

U najbolji napadački trojac izabrani su Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Miloš Filipović (HŠK Zrinjski) i Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo). 

Kristalnih 11 Premijer lige BiH birali su svi fudbaleri koji igraju u Premijer ligi BiH, što izboru daje dodatnu vrijednost. 

Fudbaleri su izabrali i najbolje terene, a to su tereni na stadionima Pecara, Bilino Polje i najbolji teren na stadionu Grbavica.

Najbolja fudbalerka u ženskoj Premijer ligi BiH je Aida Hadžić iz SFK Sarajevo, koji je i ove sezone osvojio duplu krunu. 

Iz SFK Sarajevo je i najbolja trenerica u ovoj sezoni Samira Hurem.

Za najboljeg premijerligaškog sudiju igrači su izabrali Irfana Peljtu.

Najbolji mladi fudbaler je Nihad Mujakić (FK Sarajevo), a najbolji trener je šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH je Mersudin Ahmetović, napadač FK Sarajevo, koji je od 302 glasa svih fudbalera i trenera dobio 220 glasova.

#Sport