Objavljeno u kategoriji Region na 12.11.2014 12:18:53

Zločinac Vojislav Šešelj sletio na aerodrom

Šešelj u avionu

Nekoliko minuta prije 13 sati, na beogradski aerodrom sletio je ratni zločinac Vojislav Šešelj koji se ukrcao u avion za Beograd sa aerodroma u Amsterdamu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Šešelj je kazao da mu je politika prioritet, pa tek onda liječenje iako su mu otkrivene metastaze na jetri. Šešelj je pušten iz Ševeninegena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Radujem se povratku. Politika mi je prioritet, pa tek posle lečenje. Imam dve metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli - rekao je Šešelj za “Blic”.

On bi, poslije 12 godina provedenih u Haškom pritvoru bez presude, u Srbiju trebalo da stigne oko 13 sati.

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” uveliko se okupljaju pristalice Vojislava Šešelja. Nekoliko stotina ljudi koji nose zastave i transparente sa njegovim likom, lidera radikala na aerodromu čeka i veliki broj novinarskih ekipa.

Obezbjeđenje je već sad oformilo špalir na dolaznom terminalu, kojim bi Šešelj trebalo da prođe. Ranije je saopćeno da niko od državnih zvaničnika neće dočekati Šešelja.

Radikali su za subotu 14. novembar u podne najavili “skup dobrodošlice Šešelju” na Trgu republike u Beogradu. 

Lidera srpskih radikala i četničkog vojvodu optužnica pred Haškim tribunalom tereti za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Šešelj se tereti za učešće u sistematskim i rasprostranjenim napadima na hrvatsko, muslimansko i drugo nesrpsko civilno stanovništvo u Istočnoj i Zapadnoj Slavoniji, Bosni i Hercegovini i Vojvodini.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android