Objavljeno u kategoriji Region na 12.11.2014 11:11:53

Darijo Srna poslao 20 tona mandarina djeci u Donjecku

Djeca sretna zbog poklona

Kapiten ukrajinskog Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna odlučio je donirati 20 tona mandarina za djecu u Donjecku, pišu hravtski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Kao dijete u Hrvatskoj i ja sam prolazio kroz teško razdoblje i bila mi je potrebna pomoć. Jako je važno da postoje ljudi koji vam pružaju pomoć u teškim situacijama. Donbass i Donjeck dali su mi jako puno. A ovo voće samo je mali dar koji mogu vratiti natrag. Jako poštujem Donjeck. To je moj grad. Grad u kojem mi je pružana podrška 11 godina, u kojem sam sazrio kao nogometaš i kao osoba. Moji roditelji, klub i predsjednik Šahtara naučili su me da trebam pomagati ljudima u teškim situacijama! To je sad moj životni princip - poručio je Srna.

On je kazao da je ideja postojala i ranije, ali mu je trebala pomoć da iz preveze iz Hrvatske u Donjeck. 

- Ovo dolazi iz mojeg srca i duše. Pokušat ću pomoći svima kojima je to potrebno. Što više ljudi, to bolje. Predsjednik našeg kluba je jedina osoba koja pomaže Donbassu svaki dan. Znam da i on to radi iz srca. I zato i mi igrači radimo sve što možemo da pomažemo ljudima. U prosincu ću poslati još jednu humanitarnu pošiljku Donjecku. Siguran sam da će svi problemi uskoro doći svome kraju i da ćemo slaviti nogometne pobjede sa svojim navijačima na našem stadionu-

Mandarine koje je Srna kupio u svom rodnom Metkoviću stigle su u Donjeck u utorak, a do kraja sedmice bit će prevezene do svih osnovnih škola u dva kvarta. Primit će ih 23.143 djece, a uz mandarine je Srna poslao i posebne razglednice za svako dijete.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android