Članak

FK Sarajevo novi prvak Bosne i Hercegovine!

Ekipa Sarajeva večeras proslavlja titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa svojim navijačima. Bordo tima je u 32. kolu na Koševu deklasirao Zvijezdu 09 sa 4:0.

(Patria) - Ekipa Sarajeva večeras proslavlja titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa svojim navijačima. Bord tim je u 32. kolu na Koševu deklasirao Zvijezdu 09 sa 4:0.

Krenuo je domaći tim sjajno u meč. Imali su prilike Ahmetović i Rahmanović, no mreže su mirovale prvih 25 minuta, a onda uraganski period Sarajeva. Poveli su sa 1:0 u 25. minuti golom Rahmanovića. Pet minuta kasnije Hebibović pogađa za 2:0. Igrala se 34. minuta kada je Ahmetović pogodio za 3:0, a rezultat prvog poluvremena od 4:0 postavlja Velkoski u 44. minuti.

Krenuo je Bordo tim i u nastavku ofanzivno. Dobru priliku propušta Hebibović u 57. minuti. Ahmetović u 67. minuti nije iskoristio veliku šnasu. Njegov udarac zaustavlja golman Erić. U 78. minuti Kovačević zaustavlja pokušaj gostiju.

Do kraja je ostalo 4:0 i Sarajevo je na sjajan način proslavilo titulu prvaka Bosne i Hercegovine, šestu u klupskoj historiji.

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujkić, Bekić, Tatar.

FK Zvijezda 09: Erić, Mišić, Mahmutović, Huseinbašić, Nikolić, Tojčić, Brkić, Predragović, Bašanović, Ćulum, Zekanović.

#Sport