Članak

Vučić poručio SPC-u: Moje je da vodim dogovornu politiku u korist države

On kaže da zna protiv čega su svi u ovoj zemlji, ali je da još ni od koga nije čuo za šta su, a da ima veze sa realnošću.

BEOGRAD, (Patria) -Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije ni očekivao da će Srpska pravoslavna crkva (SPC) imati drugačiji stav po pitanju Kosova, od onog koji je iznio Sveti arhijerejski sabor SPC, i naveo da on nema nikakav problem sa tim, ali da će i dalje nastaviti da govori istinu o stvarnosti na Kosovu, piše Beta.

Sveti arhijerejski Sabor SPC saopštio je danas da je na godišnjem zasedanju u Beogradu potvrđen "jednoglasan i nedvosmislen" stav da Kosovo i Metohija predstavlja sastavni dio suverene teritorije Srbije.

Za SPC je neprihvatljiva bilo kakva izmjena statusa Kosova, koja vodi ili priznanju Kosova kao nezavisne države ili bilo kojoj varijanti teritorijalne podjele, bez koje nije moguće razgraničenje.

Vučić je kazao da na sjednicu Sabora nije došao da nešto traži, već da odgovara na pitanja članova SPC, i da nije došao da se krije iza njihovih mantija.

"Moje je da vodim dogovornu politiku u korist države, da vas slušam, ne kritikujem kada imate drugačiji stav, već da odgovorim na veoma odgovoran i pravi način", otkrio je Vučić šta je rekao vladikama.

On kaže da zna protiv čega su svi u ovoj zemlji, ali je da još ni od koga nije čuo za šta su, a da ima veze sa realnošću.

"Čujem samo priče da je Kačanik srce Srbije. Možete li tamo da odete i otvorite bilo kakvu srpsku instituciju? Odgovora na to pitanje nema. Čekaćemo godinama, pet miliona godina. Pošto se svi prave blesavi u Evropi, svijetu, Albanci i ovdje kod nas, i ja ću se praviti blesav. To je izgleda politika koja dobro prolazi. Praviću se blesav i ja da se odmorim svih ucjena, prijetnji i pritisaka. To što ćemo da gubimo novac, investitore, puteve, mnogo toga drugog - nemojte onda mene da pitate. To ću da kažem jer vodimo politiku 'pravimo se blesavi' ", poručio je on.

#Region