Članak

Ministarstvo kulture i sporta KS sprema nagradu za FK Sarajevo

Utakmica je na rasporedu sutra u 17 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

(Patria) - FK Sarajevo u okviru 32. kola BH Telecom Premijer lige sutra očekuje posljednji domaći susret u ovoj sezoni. Protivnik Bordo ekipi je FK Zvijezda 09, a povodom toga u Svečanom salonu Svetozar Vujović obratili su se šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski.

„Ovakva prilika se rijetko kad pruža i nadam se da je nećemo propustiti i da imamo snage i kvaliteta da se sutra radujemo sa našim navijačima. Mislim da ćemo riješiti ovo na najbolji mogući način pogotovo kad smo vidjeli neku noć koliko su navijači sretni nakon Kupa i to nam je dalo dodatni motiv. Možemo samo zamisliti kako će to biti u subotu. Osim povrijeđenih, samo Handžića nema zbog kartona. Mislim da imamo dovoljan broj igrača koji ovo mogu riješiti u našu korist“, rekao je Husref Musemić.

Sarajevo je u prethodnom kolu odigralo utakmicu bez pogodaka u Banovićima protiv Tuzle City, dok je ekipa Zvijezde 09 na domaćem terenu porazila GOŠK iz Gabele rezultatom 2:1

„Sutra nas očekuje druga meč lopta, svi igrači su svjesni šta sutrašnja pobjeda donosi. Svi smo spremni, željno iščekujemo utakmicu i nadamo se da će biti što više navijača da im priredimo slavlje. Svi znamo šta znači ovo igračima, klubu i navijačima. Nadamo se što boljem rezultatu i da osvojimo titulu.“

Utakmica je na rasporedu sutra u 17 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Dodatni motiv uoči sutrašnje, vjerovatno, odlučujuće utakmice za šampionsku titulu fudbalerima Sarajeva mogla bi predstavljati i najava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo da će, u slučaju osvajanja titule, od ove institucije klub dobiti značajnu finansijsku nagradu. Riječ je o 100.000 KM.

#Sport