Članak

Sarajevo osvojilo Kup BiH

Za Sarajevo je ovo bio šesti naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je od Nogometnog saveza BiH dobilo 30 hiljada KM.

ŠIROKI BRIJEG, (Patria) - Fudbaleri Srajeva osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/2019. Tim Husrefa Musemića poražen je današ u revanš-meču finala Kupa sa Širokim Brijegom sa minimalnih 1:0. Bordo klub je slavio u prvoj utakmici, prije sedam dana, sa 3:0 na svom stadionu, i sa ukupnih 3:1 osvojili su naslov pobjednika najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH. FK Sarajevo danas nije imao podršku navijača, dok su domaći navijači izazvali incidentne situaciju zviždeći na himnu BiH, vrijeđajući sudiju, goste.

Domaći su mnogo bolje ušli u utakmicu i domnirali su tokom svih 90 minuta, Sarajevo gotovo da nije stvorilo ozbiljnu priliku, ali to nije pomoglo timu sa Pecare da stigne veliki zaostatak sa Koševa.

Igrala se četvrta minuta kada je Marković šutirao, a Kovačević uz dosta muke odbranio. Deset minuta kasnije Ćorluka je šutirao glavom, ali je golman Sarajeva bio na mjestu. U 17. minuti Široki Brijeg je bio blizu pogotka. Enin je šutirao, Kovačević je bio savladan, ali je lopta umjesto mreže pogodila prečku.

Igrala se 23. minuta kada su domaći došči u vodstvo. Bagarić je izašao sam pred Kovačevića i šutirao, golman Sarajeva je slabo reagovao i lopta je završila u mreži. Do kraja prvog poluvremena Bagarić je propustio još dvije prilike za domaće, ali promjene rezultata nije bilo.

Bagarić je novu priliku imao u 48. minuti, ali je Kovačević ponovo dobro odbranio. U 55. minuti Ćorluka odlično šutira, Kovačević je bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

Sarajevo je utakmicu završilo sa igračem manje, jer je Numan Kurdić u 72. minuti dobio direktan crveni karton, nakon jednog oštrog starta.

Za Sarajevo je ovo bio šesti naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je od Nogometnog saveza BiH dobilo 30 hiljada KM, dok je Širokom Brijegu pripalo 20 hiljada KM.

#Sport