Članak

Zasjedao i Kolegij: Sjednice Predstavničkog doma nema do daljnjeg

U Izjavi za N1 to je potvrdila i predsjedavajuća Kolegija Borjana Krišto.

(Patria) - U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine održana je četvrta sjednica Kolegija Predstavničkog doma, ali sjednica samog Doma nije zakazana. Podsjećamo, Kolegij je zasjedao i ranije, ali sjednica Doma nije bilo, osim konstituirajuće, koja je održana još početkom decembra, i zakazivanja hitne sjednice o migrantskoj krizi u BiH koja nije ni počela, jer nije bilo kvoruma.

U Izjavi za N1 to je potvrdila i predsjedavajuća Kolegija Borjana Krišto. Ni ona nije mogla precizirati kada će biti održana sjednica. Od izbora je prošlo više od sedam mjeseci, a zastupnici su zasjedali samo jednom!

"Ja se nadam i vjerovala sam da je to rečeno. Mi smo kazali da nemamo poslovničke pretpostavke za funkcionisanje doma. Onog trenutka kada dobijemo prijedloge za stalna politička povjerenstva, onda ćemo imati pretpostavke o radu", kazala je Krišto.

Radna tijela, odnosno parlamentarne komisije nisu formirane, jer SNSD odbija da dostavi prijedloge, jer sve uslovljavaju formiranjem Vijeća ministara. Prošireni Kolegij Predstavničkog doma 16. januara odlučio je odgoditi zakazanu sjednicu Doma na kojoj su trebali biti izabrani članovi komisija.  Tada je rečeno da određeni broj klubova iz oba entiteta nije dostavio imena svojih predstavnika za radna tijela te nisu bili ispunjeni uvjeti da se mogu formirati stalna radna tijela.

#BiH