Članak

Podijeljeni ramazanski paketi porodicama slabijeg imovinskog stanja

Načelnik Hadžibajrić je pojasnio kako se podjela paketa odvija u svim mjesnim zajednicama.

SARAJEVO, (Patria) - Povodom mjeseca Ramazana danas je izvršena podjela 125 prehrambenih paketa stanovnicima Starog Grada. Pakete su uručili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah Qari. Regionalni ured Lige muslimanskog svijeta u BiH i prošle godine je osigurao pakete za stanovnike ove općine, a ove godine su svoju pomoć proširili i na druge gradove. Istaknuto je da je ovo pomoć u vidu prehrambenih paketa, te da Liga nastoji pružiti pomoć i podršku tamo gdje je ona najpotrebnija.

„Zahvaljujem se načelniku Hadžibajriću koji svake godine podrži našu akciju, obezbijedi nam prostor i sve besprijekorno organizuje da pomoć dođe u prave ruke“, izjavio je direktor regionalnog ureda Lige Abdullah Qari.

Načelnik Hadžibajrić je pojasnio kako se podjela paketa odvija u svim mjesnim zajednicama, te da su odabrane porodice koje su slabijeg imovinskog stanja.

„Zahvaljujem se Regionalnom uredu Lige muslimanskog svijeta u BiH koji se svake godine sjete naših građana. Pakete će dobiti porodice slabijeg imovinskog stanja u svih 16 mjesnih zajednica“, kazao je Hadžibajrić.

Dio stanovnika preuzeo je danas pakete u prostorijama općine Stari Grad, dok su u ostalim mjesnim zajednicama građani pakete dobili na kućne adrese.

Šefik Buljugić sa Kovača zahvalio se na pomoći. „Svaka sitnica je od koristi u ovom teškom vremenu. Hvala od srca“, kazao je Šefik. Nana Emina Sedžaković također se zahvalila na pomoći. „Ovo nije prvi put. Veliko hvala svima, ovo mi mnogo znači“, kazala je Emina.

Liga muslimanskog svijeta u našoj zemlji djeluje od 2009. godine, a osnovana je davne 1962. godine u Meki, gdje se nalazi glavno sjedište. Uz regionalni ured u Sarajevu, Liga muslimanskog svijeta djeluje i u Bugojnu preko Kulturnog centra princeze Dževhere.

Akciju podjele ramazanskih paketa su organizovali u više općina na području Kantona Sarajevo: „Juče smo podijelili 125 paketa u Bugojnu, dok smo danas po 125 paketa podijelili u općinama Stari Grad, Novi Grad i Ilidža“, kazao je Qari.

#Lifemagazin