Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 13.05.2019 11:21:00

UIO: Oduzete cigarete vrijedne 23 hiljade KM

Foto UIO

(Patria) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje uz asistenciju MUP KS i na magistralnom putu M-17, u mjestu Raštelica, kao i uz asistenciju MUP-a BPK na područiju opštine Goražde
oduzeli su veću količinu cigareta. Ovlaštena službena lica UIO BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo uz asistenciju službenika MUP KS, PS Hadžići, na magistralnom putu M-17 u mjestu Raštelica, općina Hadžići prilikom provođenja mjera i radnji iz svoje nadležnosti izvršili su kontrolu TMV marke VW „Cady“.

"Pregledom predmetnog vozila, u tovarnom djelu, uočeni su kartonski paketi, a u kojima se prema izjavi vozača nalazile cigarete bez akciznih markica UINO BiH. Na osnovu izdate naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres navedenog vozila i u istom je pronađeno i oduzeto 4.600 paklica cigareta raznih robnih marki, tržišne vrijednosti cca. 23.000,00 KM. Na osnovu prikupljenih operativnih informacija ovlaštena službena lica UIO BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo i MUP-a BPK, PS Goražde, na području opštine Goražde izvršili su zapljenu od fizičkog lica 6.501 palica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicam UIO BiH, a također navedeno lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu.

Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.500,00 KM. Protiv lica će biti podnesen Izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 210 a. Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH", saopćeno je iz UIO.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android