Članak

Željezničar upisao pobjedu, Sarajevo izgubilo od Tuzla Citya

Bogičević je u 84. minuti pokušao iz slobodnjaka, ali ostalo je 0:1, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

(Patria) - U 31. kolu BHT PLBiH Željezničar je savladao Radnik sa 0:1 i dva kola prije kraja osigurao nastup u Evropi naredne sezone. Željo je poveo iz prve prave akcije na utakmici. U sedmoj minuti golmana Lučića savladao je Asim Zec za 0:1. U 22. minuti nova šansa za goste, ali Krpić je bio neprecizan.

Šabanadžović je u 27. minuti oprobao udarac, ostalo je 0:1. Radnik u prvom poluvremenu niej stvorio ozbiljniju priliku ispred gola Želje, a do kraja prvog dijela izdvaja se još jedna šansa za goste u kojoj je bio Mujezinović, međutim Lučić brani njegov udarac. U nastavku Radnik je zaigrao malo bolje. Tražili su penal u 50. minuti, ali sudija se nije oglasio. U 72. minuti šansa za goste preko Stevanovića, ostaje 0:1. Tri minute kasnije Đelmić imao priliku za domaće, međutim bio je neprecizan.

Bogičević je u 84. minuti pokušao iz slobodnjaka, ali ostalo je 0:1, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Drugi susret koji se pratio sa velikim iščekivanjem igrao se u Banovićima između Tuzla City i Sarajeva. Tuzla je pobijedila goste iz Sarajeva sa 1:0 i tako prolongirala proslavu titule Bordo tima.

Fudbaleri Tuzle i Sarajeva su u prvih 20 minuta ponudili pravu uspavanku. Do prve prilike čekala se 22. minuta, kada je šut Ubiparipa sjajno zaustavio Kovačević. Nakon toga Tuzlaci su imali još dvije prilike, ali odbrana Sarajeva odlično reaguje. Sarajevo je imalo neke izrazite šanse u prvom poluvremenu, koje je završeno 0:0. Pred kraj domaći su imali još jednu odličnu priliku, no Lazić u posljednji tren blokira pokušaj Ubiparipa.

Tuzla je u nastavku bila bolja, a kruna sjajne igre dolazi u 60. minuti kada Hasanović pogađa za 1:0. Bordo tim u nastavku nije pružio dopadljiv fudbal. Izdvaja se jedna poluprilika u 77. minuti, ali odbrana Tuzle je bila sigurna.

U 81. minuti gosti pogađaju priliku, dok se na drugoj strani domaći ne snalaze u kontri. Do kraja nije bil ovećih prilika i ostalo je 1:0 za domaće.

#Sport