Objavljeno u kategoriji Sport na 09.05.2019 09:50:00

VICTORIA CUP 2019: Stotine takmičarki iz 18 klubova nastupit će u Sarajevu

497 takmičarki će se natjecati u A, B i B light programu 

(Patria) - Peti internacionalni turnir ritmičke gimnastike VICTORIA CUP 2019 bit će održan u subotu, 11. maja u sarajevskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu. Kao i prethodne godine organizator Klub ritmičke gimnastike “Victoria” dočekat će 500 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Njemačke koje će se predstaviti u najboljem svjetlu u individialnim, grupnim i vježbama s rekvizitom.

"Ugostit ćemo 18 klubova i 497 takmičarki koje će se natjecati u A, B i B light programu kao i grupnim vježbama u nacionalnom program. Cjelodnevno takmičenje počinje ujutro u 8 sati, ceremnonija otvaranja 5. VICTORIA CUP-a je u 13.00 sati, dok je dodjela medalja planirana za 20.00 sati. Iako pomalo umorni, jer nije lako organizirati ovakav događaj, beskrano se radujemo turniru ritmičke gimnastike koji donosi i promovira gracioznost, druženje, sportski duh i atraktivne nastupe u kojima će publika zaista moći i uživati. Djevojčice su spremne za svoje nastupe, na nama je još samo da uživamo u istim", kaže trenerica i sutkinja Almedina Zajko.

Podsjećamo, članice KRG “Victoria” na nedavno održanom internacionalnom takmičenju u Bugarskoj, u konkurenciji od 600 takmičarki ostvarile su sjajne rezultate i osvojile 10 zlatnih,
sedam srebrenih i četiri bronzane medalje. KRG “Victoria” Sarajevo osnovan je u septembru 2013. godine i za kratko vrijeme uspio je ostvariti značajne rezultate na domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima. Svoje znanje i dugogdišnje iskustvo na članice kluba i takmičarke prenose Munira Zajko, Almedina Zajko i Dea Muminović. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android