Članak

Sarajevo na korak do osvajanja Kupa BiH

Šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić  kazao je da je zadovoljan kako su njegovi izabranici odigrali ovu utakmicu.

SARAJEVO, (Patria) - U prvoj utakmici finala Kupa BiH, Sarajevo je sa 3:0 savladalo Široki Brijeg na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Sarajevo je sjajno otvorilo meč. Bili su dosta ofanzvini, a to im se isplatilo u desetoj minuti, kada je Rahmanović pogodio za 1:0.

Nakon gola, Bordo tim je imao još nekoliko prilika, ali na semaforu je ostalo 1:0. U 25. minuti Ahmetović je loše šutirao iz solidne situacije. Igrala se 39. minuta kada je Bordo tim uduplao prednost, a strijelac je bio Kapić. Golu je kumovala i loša reakcija golmana Bilobrka. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena Rahmanović je propustio veliku priliku. Bilobrk mu zaustavlja zicer. Široki je zaprijetio iz kontre, ali Babić je uputio loš pas u završnici. U 64. minuti Matić zaustavlja kontru domaćih.

Jurić je propustio dobru priliku za Široki u 70. minuti. Nakon udarca glavom lopta odlazi preko gola. Široki je imao priliku i u 74. minuti, međutim spetljali su se u završnici. Jurić u novo prilici u 83. minuti, no Kovačević zaustavlja njegov udarac.

U finišu utakmice još dvije dobre šanse na obje strane. Kovačević u 86. minuti zaustavlja šut Matića, a na drugoj strani Šišić iz dobre situacije šutira pored gola. Konačan rezultat postavio je Mujakić nakon kontre u 90. minuti i Sarajevo doveo na korak od osvajanja Kupa.

Šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić  kazao je da je zadovoljan kako su njegovi izabranici odigrali ovu utakmicu.

“Zasluženo smo pobijedili. Prvo poluvrijeme je bilo možda i najbolje ove polusezone. Od 70. minute smo imali mali pad, ali na našu sreću Široki nije zabio gol…Ništa nije gotovo, trebamo igrati revanš. Čestitam svojim igračima, a navijačima hvala na podršci”, riječi su  Musemića, koji je ovom prilikom dodao kako ovo nije mala stvar ali da ipak treba sačekati revanš.

#Sport