Članak

Budite dio projekta "Bajram je radost za svako dijete"

Udruženje "Ruku na srce" u okviru humanitarnog projekta "Bajram je radost za svako dijete“ po četvrti put organizuje prikupljanje i podjelu bajramskih paketića

SARAJEVO, (Patria) - Udruženje "Ruku na srce" u okviru humanitarnog projekta "Bajram je radost za svako dijete“ po četvrti put organizuje prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica. 

Najla Hrustan, predsjednica Udruženja „Ruku na srce“ povodom ove akcije rekla je: „Prethodne tri godine, koliko radimo ovaj projekat, uspjeli smo obradovati više od 100 djece iz Sarajeva na svakoj od podjela, a ovog puta, s obzirom da za to imamo mogućnost, odlučili smo paketićima obradovati mališane iz manjih sredina Bosne i Hercegovine.“

Iz Udruženja “Ruku na srce” poručuju: “Priključite se akciji i budite dio bajramske radosti mališana iz socijalno ugroženih porodica. Donirajte slatkiše, igračke (ne moraju biti nove, ali poželjno očuvane i oprane), slikovnice, školski pribor, novčane donacije ili gotove paketiće.

„Do sada, svake godine smo imali veliki broj donacija i naši sugrađani su vrlo svjesni potreba ovih porodica, a posebno su osjetljivi na našu djecu i baš zato sa zadovoljstvom nastavljamo realizovati ovaj projekat iz godine u godinu. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu ponovo unijeti istinsku radost u dječija srca“, dodala je Najla Hrustan.

Novčane donacije moguće je uplatiti na broj žiro računa – 1990490056036171 (Sparkasse Bank, sa naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete”). 

Rok za prikupljanje donacija je 24. maj 2019. godine.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati Udruženje na email: [email protected] ili putem Facebooka "Humanitarna organizacija studenata 'Ruku na srce'".

#Lifemagazin