Članak

Musemić: Čast je igrati finale Kupa BiH, apelujem da sve prođe u fer i sportskoj atmosferi

FK Sarajevo je u polufinalu izbacio ekipu OFK Sloga ukupnim rezultatom 9:1, dok je NK Široki Brijeg bio bolji od NK Tošk ukupnim rezultatom 3:0.

SARAJEVO, (Patria) - FK Sarajevo sutra u 18 sati očekuje prva finalna utakmica Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Tim povodom, na konferenciji za novinare obratili su se šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac bordo tima Anel Hebibović.

"Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa. Apelujem na sve aktere da učinimo sve da utakmice proteknu u što boljoj, fer i sportskoj atmosferi i da obje ekipe pruže dobar fudbal. Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobru utakmicu. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično", poručio je Musemić. 

FK Sarajevo je u polufinalu izbacio ekipu OFK Sloga ukupnim rezultatom 9:1, dok je NK Široki Brijeg bio bolji od NK Tošk ukupnim rezultatom 3:0.

Bočni igrač Anel Hebibović kaže da su svjesni kvaliteta Širokog Brijega.

"Utakmica će biti zahtjevna i nadamo se da će teren biti dobar za igru. Nadamo se da ćemo njihov kvalitet svesti na minimum i da ne dođe do izražaja. Pokušat ćemo uraditi da sve prođe u najboljem redu i nadamo se dobrom rezultatu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno ostvarimo što bolji rezultat, izjavio je Hebibović.

#Sport