Članak

Marko Krizmanić osumnjičen za krijumčarenje 27 kilograma marihuane

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za krijumčarenje oko 27 kilograma opojne droge marihuana

(Patria) - Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje pritvora za Krizmanić Marka, rođenog 1974. godine u Lincu, Austrija, nastanjen u BiH i Hrvatskoj.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.
  
Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za krijumčarenje oko 27 kilograma opojne droge marihuana, te je osumnjičen za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH.
 
Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prijelazu Gradiška, u posebno izrađenom skrovištu u motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. točke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni posjeduje dvojno državljanstvo, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi moga ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike. Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.
 

#CrnaHronika