Članak

Pendarovski novi predsjednik Sjeverne Makedonije

Europski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn čestitao je Stevi Pendarovskom na pobjedi na predsjedničkim izborima.

SKOPLJE, (Patria) - Kandidatkinja makedonske desnice Gordana Siljanovska-Davkova priznala je pobjedu svog protukandidata, proevropskog političara Steve Pendarovskog na makedonskim predsjedničkim izborima održanim u nedjelju. 

Kako prenose agencije, rezultati pokazuju pobjedu Pendarovskog, kazala je Siljanova na konferenciji za novinare, dodavši da se ona, kao kandidat VMRO DPMNE, ipak ne osjeća kao da je izgubila bitku.

„Rezultat pokazuje da makedonska opozicija mora biti prepoznata kao važan faktor daljnjeg razvoja“, izjavila je Siljanovska-Davkova.

Prema posljednjim preliminarnim rezultatima, nakon što je prebrojano 99,77% glasova, utvrđeno je da je Pendarovski dobio 51,68%, a Siljanovska-Davkova 44,72% glasova birača.

Europski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn čestitao je kandidatu makedonske vladajuće koalicije Stevi Pendarovskom na pobjedi na predsjedničkim izborima.

„Radujem se nastavku suradnje na reformskoj agendi EU u kontekstu prošlogodišnjih zaključaka Savjeta koji otvaraju put za početak pristupnih pregovora u lipnju 2019.“, napisao je Hahn na Twitteru.

Istaknuo da Sjeverna Makedonija može računati na trajnu podršku Europske unije.
 

#Region