Članak

Spriječeno krijumčarenja ljudi i cigareta

Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu.

(Patria) - Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina u saradnji s pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje 1. maj 2018. godine, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi, u Renault Espace-u registarskih oznaka R.Srbije otkrili su 3.715 kutija cigareta bez akciznih markica. Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu.

Vozač Renaulta, dvadesetdevetogodišnji državljanin R.Srbije, U.S., lišen je slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“ u vezi s krivičnim djelom „nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“ predat Tužilaštvu BiH.

"Dan ranije, službenici JGP Bijeljina na MGP Rača prilikom granične kontrole Peugeota registarskih oznaka R. Srbije, otkrili su tri osobe s područja Kosova koje su u BiH pokušale ući s tuđim ličnim kartama R. Srbije. Vozač Peugeota, državljanin Srbije S.S. (1987.), kao i E.K. (2001.), I.K. (2002.) i A.S. ( 2002.) s područja Kosova predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Protiv državljanina Srbije S.S. Tužilaštvu BiH bit će podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“, saopćeno je iz GP-a.

#CrnaHronika