Članak

Edin Džeko odlazi u PSG?

Dijamant se posljednjih mjeseci sve više dovodi u vezu s odlaskom iz Rome

(Patria) - Italijanska Gazzetta dello Sport u svom prvomajskom izdanju donosi informaciju da bi novi/stari prvak Francuske, ekipa PSG-a, mogla dovesti Edina Džeku u svoje redove po okončanju ove sezone.

Oni ističu da će klub iz Pariza vrlo vjerovatno napustiti Edinson Cavani za kojeg su interes opet pokazali engleski velikani, prije svega Manchester United i Chelsea, a da bi kao njegova zamjena trebao stići jedan od najboljih napadača Serije A Edin Džeko.

Dijamant se posljednjih mjeseci sve više dovodi u vezu s odlaskom iz Rome, a interes za njegov potpis u Italiji je pokazao Inter, dok iz engleske situaciju oko bh. napadača prati West Ham.

Transfer u PSG iz ove perspektive izgledao bi kao kruna karijere Edina Džeke i puno bolja opcija od odlaska u West Ham kojem je sedmo mjesto maksimalni domet, dok bi s Interom samo došao na početak projekta koji tek u narednim godinama za cilj ima pokušaj skidanja nedohvatljivog Juventusa s trona.

Italijanski mediji nedavno su objavili informaciju da je bivši trener Chelseaja Antonio Conte jako blizu dogovora s Romom te da bi od naredne sezone mogao postati trener Vučice, a uz tu informaciju saopštili su da je ovaj stručnjak zahtjevao ostanak Džeke u Romi kao uslov pod kojim bi došao u klub.

#Sport