Članak

"Pionirska dolina" tokom prvomajskih praznika otvorena od 8 do 19 sati

Pogodnost je i što se do "Pionirske doline" i zoo vrta može doći gradskim prijevozom.

SARAJEVO, (Patria) - Građani koji još uvijek nisu odlučili gdje provesti slobodno vrijeme i uživati u brojnim sadržajima, odmoriti u prirodnom ambijentu, omogućiti svojim mališanima sigurnu igru na rekvizitima za dječiju igru i zabavu i brojnim igralištima, te uživati u posjeti stotinama životinjama u zoološkom vrtu svakako mogu doći u RZC “Pionirska dolina“ i zoo vrt.

Naime, tokom prvomajskih praznika popularni sarajevski zoološki vrt radit će po ustaljenom rasporedu i to i 1. i 2. maja u terminu od 8.00 do 19.00 sati.

Iako metorolozi najavljuju prohladno vrijeme i naoblaku, "Pionirska dolina" je itekako lijep prirodni i uređen ambijent koji svojim sadržajima može upotpuniti slobodno vrijeme, posebno djeci i mladima.

Pogodnost je i što se do "Pionirske doline" i zoo vrta može doći gradskim prijevozom, kao i to što kupljena ulaznica u ovu zelenu oazu je cjelodnevna, tako da po vrlo povoljnim cijenama možete itekako provesti vrlo sadržajan, pa i edukativan Praznik rada, saopćili su iz KJKP Park.

Sarajevski zoološki vrt broji 53 životinjske vrste koje potiču iz svih krajeva svijeta, odnosno preko 530 životinja, a svakako osim egzotičnih životinja od kojih su najatraktivnije sedmogodišnja tigrica Nina, lav i dvije lavice, tu su i brojne prinove - bebe životinja rođene prije nekoliko dana u "Pionirskoj dolini".

Dobrodošlicu u prvim danima maja poželjet će vam tako bebe lemura s Madagaskara, elan antilopa, lama, patuljastih koza, ali i mnoge druge.

"Pionirska dolina" u toku mjeseca maja bit će bogatija i za nove životinjske vrste, ali i druge sadržaje, tako da i nakon prvomajskih praznika planirate dolazak i posjetu ovoj zelenoj oazi. U maju će "Pionirska dolina" biti omiljena destinacija i brojnim školskim ekskurzijama, odnosno osnovcima iz svih krajeva naše zemlje, a samo u zadnjih deset dana aprila sarajevski zoološki vrt, osim drugih posjetilaca, upoznalo je i oko 250 učenika iz Travnika, Srebrenika, Zenice, Klokotnice i Teočaka. 

Ulazak djece do pet godina života u "Pionirsku dolinu" je besplatan, dječija karta za djecu od pet do 15 godina iznosi 2,50 KM, a za odrasle, odnosno starije od 15 godina košta tri KM.

#Lifemagazin