Članak

Lejla Tanović osvojila drugo mjesto u utrci u Hrvatskoj

Tanović je osvajanjem drugog mjesta u Vodicama nastavila niz dobrih rezultata na UCI utrkama

(Patria) - Desetorostruka državna prvakinja Lejla Tanović i takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama nastavila je sa sjajnim rezultatima u novoj sezoni osvojivši drugo mjesto i novih 40 UCI bodova na UCI C1 utrci u Vodicama. Osvajanjem UCI bodova takmičari su prikupljali bodove za ispunje norme za odlazak na Olimpijske igre u Tokijo što je privuklo veliki broj kvalitetnih profesionalnih biciklista. Na tehnički zahtjevnoj stazi pobjedu je odnijela italijanka Seiwald Greta dok je podiji upotpunila Spielmann Anna iz Austrije osvojivši treće mjesto.

“Prije utrke sam se osjećala veoma dobro što mi je dalo dodatno samopouzdanje u ovako kvalitetnoj konkurenciji, od samog starta se krenulo veoma jako međutim ispratila sam sve napade ostalih takmičarki i nakon toga vozila svoj tempo. Veoma sam sretna osvajanjem drugog mjesto ali i upisivanjem novih 40 UCI bodova koje će mi mnogo značiti za dalji napredak na UCI listi. April mjesec je bio podređen treninzima i pripremama za Svjetske kupove i ovaj rezultat pokazuje da smo na dobrom putu”, rekla je Lejla Tanović.

Tanović je osvajanjem drugog mjesta u Vodicama nastavila niz dobrih rezultata na UCI utrkama ove sezone, tako je u Španiji početkom godine na UCI utrkama osvojila šesto i treće mjesto, a krajem marta u Banja Luci je upisala pobjedu.

“Lejla je pokazala veliku sigurnost i samopouzdanje svojom vožnjom. Nakon prvog kruga nalazila se na šestom mjestu iza poljakinje nakon čega je počela napredovati da bi već u trećem krugu zauzela drugo mjesto koje je čuvala do kraja utrke. Upisivanjem novih 40 UCI bodova Lejla će imati najbolji UCI ranking na startu sezone gdje bi trebala zauzeti poziciju oko 75. mjesta na Svjetskoj biciklističkoj listi, međutim do kraja sezone imamo priliku napraviti izuzetno veliki napredak i ući među 50 najboljih na svijetu”, rekao je za kraj selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević.

#Sport