Članak

Bh. paraplivač Nermin Memić osvojio medalju na prvenstvu Hrvatske

Trener Kapo koji je i osnivač PK Spid kazao je da je u ekipnoj konkurenciji sarajevski klub zauzeo 12. mjesto u konkurenciji od 27 klubova. 

ZAGREB, (Patria) - Na 1. Otvorenom paraplivačkom ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zagrebu među 27 klubova iz šest zemalja i 167 plivača bili su i predstavnici BiH iz Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva. Na takmičenju su učestvovali plivači iz Austrije, Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Takmičenje se nalazi i u kalendaru Svjetske paraplivačke asocijacije te su isplivani rezultati bili prilika za obaranje norme za Svjetsko prvenstvo te za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na takmičenju su nastupili i aktualni osvajači medalja sa zadnjeg održanog Evropskog i Svjetskog prvenstva u paraplivanju.

Najbolji paraplivači Bosne i Hercegovine su nastupili sa sedam plivača koji su imali sedamnaest startova od čega su oborili petnaest ličnih rekorda. Naš najbolji paraplivač Nermin Memić osvojio je jednu medalju u disciplini 100 m delfin u APSOLUTNOJ kategoriji. 

Za PK Spid su nastupili: Damir Muratović, Nermin Memić, Ajdin Karišik, Kanita Šabanović, Ismail Zulfić, Ismail Barlov, Muhamed Merdžanović uz trenere Admira Malićbegovića, Ildu Kukuruzović, Đenetu Boja i Amela Kapu.

Trener Kapo koji je i osnivač PK Spid kazao je da je u ekipnoj konkurenciji sarajevski klub zauzeo 12. mjesto u konkurenciji od 27 klubova. 

"Za samo tri godine postojanja ovog sporta u Bosni i Hercegovini možemo biti itekako ponosni na ostvareni rezultat", kazao je Kapo.

#Sport