Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 25.04.2019 10:52:00

Uhapšeno pet osoba, pronađeni droga, oružje i municija

Foto: Arhiv

(Patria) - Po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije započeli su realizaciju akcije kodnog naziva "Duga 2" zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Do sada je slobode lišeno pet osoba i u toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva i ZDK. Akcija se provodi uz saradnju sa pripadnicima OSA-e i MUP RS, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS. 

„Do sada je pronađena određena količina droge, oružje i municija“, kazala je Bavčić. 

U sklopu navedene akcije vrše se pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je lišeno slobode pet lica inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.),  B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin R Makedonije inicijala K.V. (1983.), a koji se sumnjiče da su u periodu od 13.12.2018. godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona stavljali u promet opojnu drogu "Amphetamin“ i "Cannabis Sativa L“, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi  predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android