Članak

Komšić osudio teroristički napad u Šri Lanki

Policija još nije izašla u javnost s karateristikama ovog napada

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke, Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija.

"Vama, porodicama žrtava i građanima Šri Lanke, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada koji su se dogodili. Danas, kada bi se trebala slaviti ljubav i nada, nažalost, Vaš narod se suočava sa tragedijom. Najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin. Nadam da će krivci, u što kraćem roku, biti uhvaćeni i najoštrije kažnjeni.

Nažalost, u posljednje vrijeme susrećemo se sa ekstremnim i radikalnim ideologijama, koje unose nemir i narušavaju osnovne civilizacijske vrijednost. Zajedničkim snagama izborit ćemo se protiv svih oblika zala
koja prijete čovječanstvu.  Porodicama nevinih žrtava želim da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadim želim uspješan oporavak", saopćio je Komšić.

U nizu eksplozija koje su na Uskrs pogodile Šri Lanku, kako je javila novinska agencija Xinhua, poginulo je najmanje 185 osoba a ih je 469 ranjeno. Napadi su se desili na nekoliko lokacija, uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnom gradu Colombu.

Policija još nije izašla u javnost s karateristikama ovog napada, niti sa informacijama o tome ko su napadači i koji su im bili motivi.

#BiH