Objavljeno u kategoriji Region na 09.11.2014 10:03:17

"Pao" najveći narko diler u Srbiji Dragoslav Kosmajac

Kosmajca policija uhapsila u njegovoj kući u Beogradu

Dragoslav Kosmajac uhapšen je jutros u Beogradu u svojoj kući, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, javljaju beogradski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

U akciji policije uhapšeno je i sedam saučesnika Dragoslava Kosmajca, četvorica u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu. Krivična djela za koja se terete su od podstrekivanja na izvršenje krivičnih djela do poreske utaje.

Prema riječima ministra Stefanovića, radna grupa je formirana 25. juna i istraga se vodila u pet pravaca.

- Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza kako bi imovina bila oduzeta - naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u MUP-a.

Imajući u vidu težinu krivičnih djela za koje je Kosmajac osumnjičen, Stefanović očekuje da mu bude određen pritvor.

Prema riječima Stefanovića, Kosmajcu je određen advokat po službenoj dužnosti, pošto je njegov branilac u štrajku.

Stefanović je rekao da niko od članova Kosmajčeve porodice nije uhapšen. Upitan kolika je zaprijećena kazna za koje se Kosmajac i njegovi saradnici sumnjiče, Stefanović je rekao da je to stvar Tužilaštva, ali da očekuje da, s obzirom na to da je on i ranije bio osuđivan, neće dobiti najnižu kaznu.

- Mi smo se koncetrisali na ono što možemo odmah da dokažemo, u smislu imovine koju posjeduje, a za koju ne postoji porijeklo, i poreske prijave. Onda se otvaraju mogućnosti za dalje - rekao je Stefanović.

On je ovaj slučaj uporedio sa istragom FBI i hapšenjem Al Kaponea podsjetivši da je i on "pao" na utaji poreza.

- To je prvi korak i mi se rukovodimo zakonom, a sve dalje će samo da proistekne - rekao je Stefanović koji je ponovio da je ovo još jedan dokaz da u Srbiji nema nedodorljivih.

- Nema nedodoriljivih, nema koga se plašimo i ova država će se obračunati sa svima koji krše zakon - rekao je ministar unutrašnjih poslova. 

Dragoslava Kosmajca (61) je prije nekoliko mjeseci premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji.

 

 

 

 

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android