Objavljeno u kategoriji Region na 19.04.2019 16:41:00

U Beogradu skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Foto Twitter

BEOGRAD, (Patria) - Na Trgu Nikole Pašića okupio se veliki broj učesnika mitinga "Budućnost Srbije", a pristalice pristižu iz raznih pravaca i unutrašnjosti Srbije, što je izazvalo zakrčenje saobraćaja. Na Novom Beogradu je poseban zastoj, jer se tamo parkira najveći broj autobusa, a učesnici skupa idu pješke od hotela "Jugoslavija" i zgrade opštine, javlja N1 Srbija. Učesnici su došli i iz BiH, i to Trebinja i Banja Luke. 

Ista situacija je i iz pravca Sajma i Zvezdare. 

Učesnici nose zastave Srbije i veliki transparent na kome piše "Aco Srbine". Na bini koja je postavljena nastupaju i poznati srbijanski muzičari. 

Skup "Budućnost Srbije" počinje u 18 časova, a okupljenima će se obratiti Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Ivica Dačić, Milorad Dodik i Peter Sijarto. Ulice oko Doma Narodne skupštine zatvorene su za saobraćaj.

Srijanski predsjednik Aleksandar Vučić pojavio se oko 18:30 sati pozdravljajući okupljene. Uz njega je bio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se okupljenim pristalicama kojih je prema procjenama oko 100.000, navodeći sve ono što je aktuelna vlast uradila u proteklom periodu. Optužila je da su vraćali i vraćaju dug koji je napravio dio opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju. Brnabić je rekla da je u Vučiću prepoznala novu energiju i da je današnja Srbija jednaka bez podjela. 

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da Srbija nikada nije bila jača. Govorio je o Kosovu, a spominjući Republiku Srpsku istakao je kako nikad neće pristati da se ona ukine. 

Pokret Dveri saopštio je da su njihovi aktivisti u Majdanpeku napadnuti od strane članova SNS-a i zamjenice predsjednika opštine Majdanpek Elvire (Dude) Toskić Jovanović, kada su, kako se navodi, pokušali da zabilježe mali odziv Majdanpečana na beogradski miting Aleksandra Vučića.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android