Članak

U Beogradu skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Učesnici nose zastave Srbije i veliki transparent na kome piše "Aco Srbine".

BEOGRAD, (Patria) - Na Trgu Nikole Pašića okupio se veliki broj učesnika mitinga "Budućnost Srbije", a pristalice pristižu iz raznih pravaca i unutrašnjosti Srbije, što je izazvalo zakrčenje saobraćaja. Na Novom Beogradu je poseban zastoj, jer se tamo parkira najveći broj autobusa, a učesnici skupa idu pješke od hotela "Jugoslavija" i zgrade opštine, javlja N1 Srbija. Učesnici su došli i iz BiH, i to Trebinja i Banja Luke. 

Ista situacija je i iz pravca Sajma i Zvezdare. 

Učesnici nose zastave Srbije i veliki transparent na kome piše "Aco Srbine". Na bini koja je postavljena nastupaju i poznati srbijanski muzičari. 

Skup "Budućnost Srbije" počinje u 18 časova, a okupljenima će se obratiti Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Ivica Dačić, Milorad Dodik i Peter Sijarto. Ulice oko Doma Narodne skupštine zatvorene su za saobraćaj.

Srijanski predsjednik Aleksandar Vučić pojavio se oko 18:30 sati pozdravljajući okupljene. Uz njega je bio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se okupljenim pristalicama kojih je prema procjenama oko 100.000, navodeći sve ono što je aktuelna vlast uradila u proteklom periodu. Optužila je da su vraćali i vraćaju dug koji je napravio dio opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju. Brnabić je rekla da je u Vučiću prepoznala novu energiju i da je današnja Srbija jednaka bez podjela. 

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da Srbija nikada nije bila jača. Govorio je o Kosovu, a spominjući Republiku Srpsku istakao je kako nikad neće pristati da se ona ukine. 

Pokret Dveri saopštio je da su njihovi aktivisti u Majdanpeku napadnuti od strane članova SNS-a i zamjenice predsjednika opštine Majdanpek Elvire (Dude) Toskić Jovanović, kada su, kako se navodi, pokušali da zabilježe mali odziv Majdanpečana na beogradski miting Aleksandra Vučića.

#Region