Članak

Čestitke povodom Uskrsa

U povodu katoličkog praznika Uskrsa, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću.

SARAJEVO, (Patria) - Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je povodom Uskrsa uputio čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini.

„Želim Vam da praznik Kristovog uskrsnuća provedete uz obilje Božijeg blagoslova u radosti sa vama najbližima. Poruka Uskrsa je poruka nade, pobjede novog života i boljeg sutra sa Kristom. Želim da to bude putokaz svima, a posebno onima koji brinu za dobrobit građana. Neka vam je sretan i blagoslovljen Uskrs.“

U povodu katoličkog praznika Uskrsa, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću i građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

„U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, Vama i svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom Uskrsa. Želim vam da ovaj praznik provedete u zdravlju i sreći sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Različitost naših praznika i običajaje neprocjenjivo bogatstvo naše domovine i pozivam sve Bosance i Hercegovce da njegujemo historijsku tradiciju suživota i solidarnosti u Bosni i Hercegovini i zajednički gradimo bolje i pravednije društvo. Sretan vam Uskrs!“, stoji u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

"Iskreno vam čestitam vaš najveći vjerski blagdan i želim da vas ispuni optimizmom da ćemo, zajedničkim zalaganjem svih u Bosni i Hercegovini, stalno ići putem napretka", kaže se u uskršnjoj čestitki koju je, uime Vlade FBiH i svoje lično, vjernicima katoličke vjeroispovijesti uputio premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

"Želim vam da Uskrs provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju, s članovima porodice, prijateljima i komšijama. Svaki vjerski blagdan, bez obzira o kojoj je vjeroispovijesti riječ, treba da bude
poticaj za činjenje dobrog drugima kako bismo, kao pojedinci, ličnim primjerom, doprinosili izgradnji boljeg i pravednijeg društva, mira i razumijevanja među ljudima svih nacionalnosti i konfesija", kaže se u čestitki premijera Novalića.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je povodom Uskrsa čestitku kardinalu Vinku Puljiću, nadbiskupu Vrhbosanske biskupije, i svim katolicima u BiH i dijaspori

„Eminencijo, Vama i svim katolicima u BiH i dijaspori, čestitam Uskrs. Ovaj najvažniji i najveći katolički praznik uči nas praštanju, toleranciji i poštovanju. Uči nas da volimo drugog i drugačijeg, da se međusobno pomažemo uz duboko uvažavanje. U duhu iskrene brige za bližnjeg, uvijek pomozimo onima koji su nemoćni i kojima je pomoć
neophodna. Neka ovaj praznik u vaše domove donese blagostanje, ljubav i dobro zdravlje”.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović povodom Uskrsa uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini.

"Povodom nastupajućeg praznika Uskrsa, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke. Želim Vam da ove praznične dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju zajednosa svojim prijateljima, rodbinom i komšijama, uz međusobno razumijevanje, solidarnost i toleranciju", poručio je Izetbegović.

Patriju možete pratiti i putem aplikacija za Android

#BiH