Objavljeno u kategoriji Biznis na 18.04.2019 10:40:00

Ministru Šaroviću nagrada za razvoj trgovačke industrije

Foto Patria

BANJA LUKA, (Patria) - Ministru vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirku Šaroviću dodijeljeno je posebno priznanja za razvoj i doprinos trgovačkoj industriji, na petom FMCG Summitu by NLB Banka, održanom u Sarajevu. Konferenciji je prisustvovalo više od 400 učesnika, predstavnika najvećih kompanija u BiH, distributera, proizvođača, predstavnika trgovačkih lanaca, ali i predstavnika vodećih kompanija iz regiona, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH. 

Prilikom dodjele nagrade, istaknuto je da ministar Šarović „prepoznat kao ministar koji se maksimalno bavi svojim poslom i u čijem mandatu su otvorena brojna nova tržišta, dostignuti novi standardi i ostvaren rekordan izvoz“. 

Zahvaljujući na ovom vrijednom priznanju, ministar je istakao da ga posebno raduje što je ministarstvo na čijem je čelu, posljednjih godina prepoznato kao „ministarstvo za dobre vijesti“  te da su kvalitet njegov rada najviše prepoznali upravo privrednici kojima je nastojao omogućiti rad i napredovanje. „Ekonomija Bosne i Hercegovina se pokazala otpornom na sve političke izazove. Privrednici se najbolje razumiju a naša dužnost, kao donosioca odluka, je da im osiguramo uslove za rad i stabilno poslovanje“, naglasio je Šarović.

Na petom FMCG samitu, govorilo se o aktuelnim temama, kako regionalno, tako i globalno, a koje se tiču trendova i razvoja srednjoevropske maloprodaje i ključnih mogućnosti rasta u Srednjoj Evropi.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android