Članak

Stanivuković fotografisao Lukača: Ministre zbog vašeg zakona ću postati profesionalni fotograf

Na kraju se NSRS izjašnjavala o Stanivukovićevim prijedlozima i niti jedan od prijedloga nije dobio podršku.

BANJA LUKA, (Patria) - U Banja Luci je u toku sjednica Narodne skupštine Republike Srpsk, čiji je dnevni red usvojen nakon sat vremena rasprave.

Naime, poslanik Draško Stanivuković predložio je da se sa dnevnog reda povuku Prijedlog zakona o javnom redu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Tokom rasprave o ovom prijedlogu, Stanivuković je prozvao ministra unutrašnjih poslova i poručio mu da povuče sa dnevnog reda pomenute zakone.

"Ne možete to raditi ministre. Evo ja vam obećavam ako zakon o javnom redu prođe ja ću napraviti izložbu vašik i slika svih načelnika. Ne možete zabraniti ljudima i medijima fotografisanje. Evo ja ću zbog vas postati profesionalni fotograf", poručio je Stanivuković, pozivajući se na Konvenciju o ljudskim pravima.

Potom je uzeo mobitel i fotografisao ministra MUP-a RS Dragana Lukača, zbog čega je upozoren od predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Na kraju se NSRS izjašnjavala o Stanivukovićevim prijedlozima i niti jedan od prijedloga nije dobio podršku.

Od ukupno 75 prisutnih poslanika, o povlačenju Nacrta izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima izjasnilo se 66. Za je bio 20 poslanik, protiv 39 i suzdržanih sedam.

Kada je riječ o povlačenju Prijedloga zakona o javnom redu glasalo je 67 poslanika. Za je bio 21 poslanik, protiv 37, dok je devet poslanika bilo suzdržano.

#BiH