Članak

Sarajevo i Široki podijelili bodove

Ni dosuđeni jedanaesterac nije bio dovoljan da Sarajevo povede.

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevo i Široki Brijeg su u jednom od derbija kola podijelili bodove na Koševu. Meč je okončan bez pogodaka, iako ih je prema viđenom moglo biti na obje strane. Početak utakmice protekao je u blagoj dominaciji Sarajeva, a da na Koševo nisu došli da se brane Širokobriježani su potvrdili već u petoj minuti kada su izveli dobar napad u kojem je izostala završnica.

Matić je u 18. minuti spriječio Ahmetovića. Domaći su smatrali da je start bio nepropisan, međutim arbitar se nije oglasio. U 27. minuti u kaznenom prostoru je pao Bagarić, gosti su tražili penal, međutim arbitar Petrović se ni ovog puta nije oglasio.

U 36. minuti domaćima prijeti Matić, a nakon kornera nakon gužve zatresla se prečka gola Sarajeva. Do kraja prvog poluvremena dvije odlične prilike propušta Mersudin Ahmetović. Prvo je u situaciji jedan na jedan “izgubio” od golmana Bilobrka, koji ga je u samom finišu prvog dijela zaustavio nakon pokušaja glavom poslije prekida.

U nastavku lošiji fudbal. Nije bilo mnogo prilika, a Tataru je u 55. minuti poništen gol zbog ofsajda. Petnaest minuta prije kraja isključen je Dino Ćorić zbog drugog žutog kartona. I sa deset igrača prijetio je Široki, ali Bagarić ipak nije uspio matirati domaćeg golmana.

Zatim je golu Širokog prijetio Hebibović, a poslije njega i Halilović, međutim Bilobrk se nije dao prevariti. Domaći napadači su u nadoknadi vremena bespotrebno komplikovali, pa je propala dobra prilika za pogodak. Potom je dosuđen jedanaesterac, ali Sarajevo ni to nije uspjelo pretočiti u gol. Bilobrk je odbranio šut Krstea Velkoskog.

#Sport