Članak

Zrinjski slavio protiv Željezničara, timu s Grbavice nedovoljan i igrač više

Željo je ostao na četvrtom mjestu, ali je u igri za evropska takmičenja ostao zbog bodovnog salda iz ranijeg dijela prvenstva.

SARAJEVO, (Patria) - Fudbaleri Zrinjskog slavili su danas protiv Željezničara pobjedu 1:0 i tako ostali u utrci sa Sarajevom za šampionsku titulu. 

Kriza Željezničara produžena je i u Mostaru, a golom u 48. minuti rezervista Semir Pezer nanio je još jedan poraz Plavima. Nije to bio derbi dostojan renomea pomenuta dva tima. Zrinjski je sedam minuta nakon vodstva ostao sa 10 igrača, nakon što je Kristijan Stanić zbog dva žuta kartona morao ranije u svlačionicu. Blaž Slišković je zatvorio utakmicu i jalova inicijativa Želje nije dala nikakav rezultat, za veliki bijes "Manijaka. 

Željo je ostao na četvrtom mjestu, ali je u igri za evropska takmičenja ostao zbog bodovnog salda iz ranijeg dijela prvenstva. Zrinjski sada kasni tri boda za Sarajevom koje svoju utakmicu igra sutra. 

Zvijezda 09 i Krupa upisale su važne pobjede. Tim iz Stanišića slavio je protiv Mladosti 2:1 i primakao se timu iz Doboja kod Kaknja na samo tri boda. Krupa je na svom terenu deklasirala Čelik sa 5:2 i zadržala šanse u borbi za opstanak. 

U Tuzli su bodove podijelili Tuzla City i Radnik. Završilo je 1:1.

Sutra od 16.30 sati igraju GOŠK i Sloboda, a od 19.30 Sarajevo i Široki Brijeg.

#Sport