Članak

Protesti u Beogradu: Profesori, studenti, umjetnici uz narod protiv Vučića

Naprednjaci pomno prate protest iz skupštine. Nakon prvobitnog da ih je malo došlo, sada se čuje – "au, mnogo ih je. Nismo očekivali“.

SARAJEVO, (Patria) - U Beogradu je oko 15.20 sati počeo protestni skup "Svi ko jedan - 1 od 5 miliona", a Stefan Novaković, student koji je bio uhapšen nakon upada u RTS, pozdravio je grupu hrabrih ljudi koji su došli pješke iz Lazarevca.

"Beograd je danas svijet, probudili smo Srbiju i poslaćemo poruku svima da se borimo za modernu i uređenu državu, to je slobodna Srbija. Ovo je pitanje preživljavanja jednog naroda i samo zajendo možemo do pobjede“, rekao je poručivši da više nije važno ko je u kojoj stranci, ko je lijevo ko desno.

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević optužio je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je svu vlast podredio svojoj volji. On je na protestu "Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ u Beogradu kazao da je "Vučić prigrabio moć predsjednika države, Vlade“.

"Kad poltičar sam sjaše sa konja i uzjaše magarca čini to sa određenim ciljem. Sada je sasvim jasno da je preuzimajući funkciju predsjednika države bio riješen da zadži moć ravnu moći predsjednika Vlade“, rekao je Ivošević, prenosi Danas.

Naprednjaci pomno prate protest iz skupštine. Nakon prvobitnog da ih je malo došlo, sada se čuje – "au, mnogo ih je. Nismo očekivali“.

Vlaste je učinila sve da osujeti veći dolazak demonstranata, a u centru Beograda oslabljena je internet mreža svih operatera. 

Na skupu su prisutni mnoge javne ličnosti, novinari, profesori, sudije, umjetnici koji daju podršku narodu.

#Region