Članak

Veliki protest "1 od 5 miliona": Vučićeva vlast uklanja montažne toalete i prekopava Beograd

Vlast je zabranila autoprijevoznicima da danas rade.

SARAJEVO, (Patria) - Ispred Doma Narodne skupštine Srpbije danas u 15 sati počet će protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" .

Iz Saveza za Srbiju nisu željeli da objave scenario za današnji veliki protest zbog "taktičkih razloga". Prema pisanju srbijanskih medija u Skupštini Srbije nalaze se pripadnici policije.

Lideri SzS apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema "režimu" SNS. Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtjevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Član Saveza za Srbiju Dragan Đilas objavio je danas video u kojem se vidi kako se sa ulica Beograda sklanjaju montažni toaleti. 

"Ludilo vlasti ide do te mjere da uklanjaju toalete koje smo obezbijedili za građane. Poslije ukidanja autobuskih linija ka Beogradu, zabrana autoprijevoznicima da rade danas, prekopavanja ulica po Beogradu kojom ide trasa šetnje, oni su se odlučili i na ovaj sramotan potez", poručio je Đilas na Twitteru.

Ludilo vlasti ide do te mere da uklanjaju toalete koje smo obezbedili za gradjane. Posle ukidanja autobuskih linija ka Beogradu, zabrana autoprevoznicima da rade danas, prekopavanja ulica po Bg kojom ide trasa šetnje, oni su se odlučili i na ovaj sramotan potez. pic.twitter.com/ri1xd7PJQ1

— Dragan Djilas (@DraganDjilas) 13. travnja 2019.
#Region