Članak

Premijer liga BiH: Derbiji u Mostaru i Sarajevu

Fenjeraš Krupa bodove za nastavak grčevite borbe tražit će protiv zeničkog Čelika.

SARAJEVO, (Patria) - Utakmicama 26. kola danas i sutra bit će nastavljena BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine, a susreti u Mostaru i Sarajevu bit će pod lupom javnosti. 

Pod Bijelim brijegom Zrinjski će danas dočekati Željezničar. Izabranici Blaža Sliškovića još gaje nadu da će uspjeti stići Sarajevo u borbi za šampionsku titulu, za kojim zaostaju šest bodova. Stoga će i danas sigurno dati sve protiv uzdrmanog Željezničara, koji je prošle subote doživio debakl u gradskom derbiju sa Sarajevom, kada je poraže na svojoj Grbavici. S druge strane, Amar Osim neće tako lako odustati da Želju ostavi u borbi za izlazak u Evropu i pokušat će izmjenama iznenaditi Zrinjski. Neizvjesnosti u ovom duelu neće izostati, a pokažu li obje ekipe ono što mogu i gledaoci bi trebali uživati.

Prvi susret ovog kola igrat će Zvijezda 09 i Mladost. Timu iz Stanišića bodovi su neophodni u borbi za opstanak, dok je Mladost nakon gubitka priključka za vrhom ostala u sredini tabele i relativno rasterećeno ulazi u ovaj meč. 

Još jedan od timova koji se nisu sigurni u opstanak je Tuzla City, koja će danas u Tuzli dočekati bijeljinski Radnik. Tuzla je na osam bodova od mjesta koje vodi u niži rang i pokušat će tu prednost sačuvati, jer ih svako gubljenje bodova na domaćem terenu može koštati. S druge strane tim iz Bijeljine je na šestoj poziciji i još uvijek gaji nadu u evropsku avanturu. 

Fenjeraš Krupa bodove za nastavak grčevite borbe tražit će protiv zeničkog Čelika. Krupa ima dva boda manje od GOŠK-a i šest manje od Zvijezde 09, tako da su u svakoj domaćoj utakmici pod imperativom pobjede. Čelik je kao i Radnik u igri za Evropu, ali pobjede se u tom slučaju nameću kao obaveza. 

GOŠK i Sloboda otvorit će nedjeljni dio programa. Tim iz Gabele traži bodove spasa i protiv Tuzlaka je pobjeda pod moranjem. S druge strane i Sloboda gaji nade za mogući izlazak u evropska takmičenja, pa su im bodovi s gostujućih terena neophodni. 

Kolo će biti zaključeno okršajem lidera na tabeli Sarajeva i Širokog Brijega. Tradicionalno napeti dueli Sarajeva i Širokog Brijega najava su da nas čeka još jedna veoma zanimljiva utakmica. Izabranici Husrefa Musemića nakon trice gradskom rivalu i sigurnog plasmana u finale Kupa u borbi su na dva fronta. U nedjelju će braniti šest bodova prednosti i pobjeda je samo još jedan korak ka tituli. S druge strane i Široki Brijeg, koji se nalazi na trećem mjestu, želi sačuvati prednost i osigurati Evropu. Nedjeljni susret na Koševu na neki način je i uvertira u finale Kupa BiH u kojem će se sastati ove dvije ekipe. 

Subota, 13. 04. 2019. 16:00

Zvijezda 09-Mladost

Subota, 13. 04. 2019. 16:30

Zrinjski-Željezničar

Tuzla City-Radnik

Krupa-Čelik

Nedjelja, 14. 04. 2019. 16:30

GOŠK-Sloboda

Nedjelja, 14. 04. 2019. 19:30

Sarajevo-Široki Brijeg

#Sport