Objavljeno u kategoriji Intervju na 12.04.2019 16:20:00

Dr. Kenan Crnkić: Život je suviše kratak da bi bio sitan

Kenan Crnikić Foto Living.ba

Razgovarala: Lejla Džaferović


Prvi put sam razgovarala sa Dr. Kenanom Crnkićem prije tri godine, u vrijeme kada je objavljena njegova druga knjiga simboličnog naziva 'Pazi kojeg vuka hraniš'.

Tada je citirao Paola Koelja koji je rekao... 'ako se nešto desi jednom, ne mora se desiti i drugi put, a ako se nešto desi dva puta, desiće se i treći put'.

I – desilo se. Autor je, čini se, hranio pravog vuka. Njegova treća knjiga 'Nadživjeti život' je uskoro u maloprodaji, i čeka je prva promocija u Zagrebu.

"Ne postoji slučajnost, koračamo prema mjestima i ljudima koji nas čekaju, oduvijek. Kada sam počeo ovo da radim, trebao mi je neki moto za web stranicu i društvene mreže i onako sasvim slučajno sam došao do 'život-sreća-uspjeh' kojim, činilo mi se, pokrivam sva tri velika područja. Kad pogledam unazad, prvo sam pisao knjigu o uspjehu, pa o sreći, i sada o životu, dakle obrnuto zamišljenom redoslijedu. Vjerovatno je ta trilogija bila nešto što sam oduvijek  imao u svojoj podsvjesti i kroz taj nepogrešivi proces života ugledala je na kraju svjetlo dana."

Dr. Kenan Crnkić autor je velikih regionalnih bestselera o uspjehu – njegovi prvijenci '7 tajni uspjeha' i 'Pazi kojeg vuka hraniš' doživjeli su višestruka izdanja, prodani su u više od 250.000 primjeraka, a prevedeni su na deset stranih jezika. Utoliko je objašnjiva moja radoznalost... o čemu to govori njegova najnovija knjiga 'Nadživjeti život'.

"Ova knjiga ima za cilj da pokrije neke teme koje nisam pokrio u moje prve dvije knjige, a koje su životne. Kako se nositi sa problemima i iskušenjima, kako se nositi s pritiscima kojima smo svaki dan izloženi. Kako se nositi s izdajama, razočaranjima, hejterima, prijateljima, neprijateljima... Svi smo to iskusili, bol, izdaju, razočarenje. Kako razlikovati dobro od zla, prijatelja od neprijatelja, cijenu od vrijednosti, koju investiticiju napraviti da bude ispravna i naravno - kako nadživjeti život", kaže Crnkić.

Kompletan intervju dostupan na specijaliziranom portalu Living.ba

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android