Objavljeno u kategoriji Sport na 15.03.2014 00:00:00

Herdželaš zaustavljena u polufinalu turnira

Herdželaš: Početak mog puta ka uspjehu

Dea Herdželaš nije se uspjela plasirati u finale ITF turnira u Sharm el-Sheikhu, koji se igra za nagradni fond od 10.000 dolara, nakon što je u polufinalnom duelu poražena od Ruskinje Vitalije Diatchenko sa 2:0 u setovima (3:6, 2:6). Mlada Sarajka je do polufinala igrala sjajno, ali u borbi za finale poražena je od iskusnije Ruskinje.

- Nisam zadovoljna kako sam odigrala polufinalni meč, ali sam zadovoljna cjelokupnim dojmom. Igrala sam protiv mnogo iskusnije i bolje rankirane igračice, koja ima dosta iskustva i na WTA turnirima i trudila sam se da nametnem svoju igru. Međutim, danas me nije išao servis i to je donekle uticalo na moju nešto lošiju igru, što je iskusna Ruskinja na kraju i iskoristila -  kazala je Dea, te dodala kako joj je plasman u polufinale veliki poticaj za dalje.

- Ovo je početak mog puta i vjerujem da ću, uz trenere sa kojima radim naporno, uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve - riječi su mlade Sarajke, koja je u paru sa Indijkom Natashom Palhau, nakon velike borbe, poražena u finalu dubla protiv srbijansko-crnogorskog para Nina Stojanović/Ana Veselinović rezultatom 2:1 po setovima, odnosno 6:0, 4:6, 10:8.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android