Članak

Održana 4. Štukijada na jezeru Starača

Na jezeru Starača u Ilijašu, završena je 4. Štukijada

(Patria) - Na jezeru Starača u Ilijašu, završena je 4. Štukijada – takmičenje u lovu štuke umjetnim mamcima sa obale. Za ovo tradicionalno takmičenje se već traži mjesto viška, tako da su, nakon obavještenja o održavanju takmičenja, sva startna mjesta bila jako brzo rezervisana.

Na takmičenju je nastupilo 24 takmičara koji su za tri sata takmičenja ukupno ulovili desetak riba, a bilo je i više spadanja.

Na kraju takmičenja, prvo mjesto je osvojio Anel Bektić iz Lukavca, drugo mjesto  Jasmin Ovnović iz Jablanice, a treće mjesto Slaviša Čačić iz Pala.

Master staze je bio Slaviša Čačić koji je ulovio štuku dužine 90 centimetara. Interesantno je da je prvoplasirani Anel Bektić nakon takmičenja imao ulovljenih još desetak štuka, I nekoliko spadanja riba, tako da se može reći da je dan bio idealan za ribolov ovog predatora, te da je jezero Starača već postalo voda poznata po kvalitetnoj populaciji štuke.

"Još jednom se zahvaljujem takmičarima na odzivu i lijepom druženju, sponzorima i članovima našeg udruženja koji su se potrudili da takmičenje protekne u najboljem redu, te da domaćinski dočekamo I ispratimo goste. Bistro i do sljedećeg viđenja na jezeru Starača, a to je već na kraju ovog mjeseca, kada nas očekuje Memorijalni turnir u lovu šarana i amura, a u pomen našem rano preminulom predsjedniku Udruženja, Adnanu Osmanagiću - Adiju", rekao je predsjednik Udruženja "Bistro!", Predrag Petrušić.

#Lifemagazin