Objavljeno u kategoriji Region na 07.04.2019 19:53:00

Obradović najavio krivična prijava Vulinu zbog izjave o razgraničenju

Duško Obradović Foto Srđan Ilić / PIXSELL

BEOGRAD, (Patria) - Predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je danas da će protiv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina podnijeti krivičnu prijavu zbog izjave da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima, jer je, kako je rekao, time pokazao da "ne priznaje granice svoje zemlje i da krši Krivični zakonik".

"Ako ministar Vulin ne zna gdje su granice države Srbije neka ponavlja časove geografije, jer je možda i to propustio, kao što je propustio da služi vojsku, i neka pročita Ustav Republike Srbije, koji je dužan da brani kao ministar ove zemlje", naveo je Obradović.

Obradović je kao posebno skandalozno ocijenio to što, kao je naveo, "baš on kao ministar vojni zadužen za odbranu Srbije, a umjesto da brine o bezbjednosti Srbije, on daje izjave koje su uvod u nestabilnost i veleizdaju".

"Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i svako ko misli da može da krši Ustav, prizna okupaciju dijela naše teritorije, odrekne se teritorijalnog suvereniteta i integriteta - neka bude siguran da će završiti na višegodišnjoj robiji na osnovu članova 306 i 307 Krivičnog zakonika", naveo je Obradović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što prije.

"Kada utvrdimo gdje je linija, moći ćemo i da je branimo", rekao je Vulin za Večernje novosti.
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android