Članak

Kolindin savjetnik kritizirao Bošnjačko nacionalno vijeće Hrvatske

Međutim, ističe se komentar Ante Šoljića, člana Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

ZAGREB, (Patria) - Ante Šoljić, član Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarovi, izjednačio je mudžahedine i Bošnjačko nacionalno vijeće Hrvatske nakon što je čelništvo te organizacije kritikovalo nedavni nastup ratnog zločinca Darija Kordića. Nakon saopćenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i osude predavanja ratnog zločinca Daria Kordića studentima, BNV je, kako se ističe, suočen s lavinom komentara. 

Međutim, ističe se komentar Ante Šoljića, člana Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

"Neka Nacionalno bošnjačko vijeće se malo bavi ubojstvima Hrvata u Srednjoj Bosni i progonom mudžahedina koji su zajedno s njima to napravili“, napisao je Šoljić na društvenim mrežama.

"Ovakav komentar, osobe koja je na poprilično odgovornoj i važnoj poziciji implicira nekoliko stvari. Prije svega, očito da se gospodin Šoljić ne slaže s osudom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića. Drugo, očito da mu nije po volji što BNV osuđuje predavanje ratnog zločinca Kordića", kažu iz BNV-a.

Naglašavaju da je pomalo nejasan, ali i zabrinjavajući zadnji dio komentara koji kaže "koji su zajedno s njima to napravili". 

"Nije jasno na koga Šoljić točno misli, ne misli valjda na Bošnjake Hrvatske kojih je više od 1.100 poginulo u obrani RH. Posebno zabrinjava što je gospodin Šoljić u neku ruku savjetnik predsjednice RH, a ovakvim komentarima implicira želju za šutnjom bošnjačkih organizacija u RH", kaže se u saopćenju BNV-a.

BNV je već zaprimio komentare u kojima se navodi da je predsjednik te organizacije "otomanski se*onja" i da ga treba "ušutkati na bilo koji način" te da bi trebali postojati fondovi u kojima će se takve "goste" ušutkati ili prognati. 

"Komentari gospodina Šoljića samo doprinose i hrabre takve Facebook ratnike koji na društvenim mrežama šire mržnju i netrpeljivost. Unatoč svemu, BNV će se nastaviti boriti za bolju integraciju Bošnjaka u RH ali i za bolje odnose između RH i BiH", kaže se iz BNV-a.

#Region