Članak

Pervan: Central osiguranje ne ide u stečaj, poslujemo stabilno

Član uprave Central osiguranja Željko Pervan demantirao je navode da bi to osiguravajuće drušvo moglo otići pod stečaj, nakon što nije uspjela prodaja tog društva Croatia osiguranju iz Hrvatske

(Patria) - Član uprave Central osiguranja Željko Pervan demantirao je navode da bi to osiguravajuće drušvo moglo otići pod stečaj, nakon što nije uspjela prodaja Central osiguranja Croatia osiguranju iz Hrvatske.

Pervan je za novinsku agenciju Patria rekao da Central osiguranje posluje stabilno i sukladno svim zakonskim propisima odnosno da je jedno je od dva osiguravajuća društva u FBiH koja svojim kapitalom i imovinom ima preko 100 posto pokrivenost svojih potencijalnih obveza.

„Sve informacije o društvu i poslovanju dostupne su na stranica Agencije za nadzor osiguranja FBiH“, rekao je Pervan.

Krajem januara na Zagrebačkoj berzi je obavljeno da Croatia osiguranje odustalo od kupovine Central osiguranja u Bosni i Hercegovini, što je pokrenulo špekulacije da bi Central osiguranja nakon toga moglo zadobiti finansijske probleme, ali i poremetiti tržište osiguravajućih društava u Federaciji BiH.

„U skladu sa Okvirnim ugovorom o kupoprodaji 100 posto dionica u društvu Central osiguranje d.d. od dana 28. 6. 2018. godine Croatia osiguranje d.d. u svojstvu kupca iz Ugovora odustaje od zaključenja transakcije“, objavljeno je iz Croatia osiguranja.

Pravni zastupnik Central osiguranja Zlatko Petrović za Patriju pak ističe da je odluku o raskidu ugovora sa Croatia osiguranjem donijela uprava Central osiguranja.

„Pitanje koje se tiče nerealiziranog aranžmana sa Croatia osiguranjem d.d. Zagreb, odnosno moguće kupovine dionica ovog društva, isključivo je rezultat naše poslovne odluke, odnosno, vlasnika ovog društva, što je u potpunosti normalno u poslovanju svakog od privrednih društava pa
i ovog“, rekao je Petrović.

#Biznis