Članak

MUP KS uoči derbija: Loše ponašanje se neće tolerisati

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo sačinila je Operativni plan

(Patria) - Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo na stadion "Grbavica", uoči bh. vječitog derbija, u subotu će morati ući najkasnije do 17.30 sati.

Kako je napomenuto u saopćenju MUP-a KS važno obavještenje za navijače FK Željezničar je da je ulazak na stadion moguć od 18 sati, dok će navijači gostiju na Grbavicu ući do 17.30 sati.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja i u skladu s Planom će preduzeti  sve potrebne mjere i radnje  s ciljem osiguranja ovog značajnog sportskog događaja. Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem doprinesu da ova utakmica protekne u sportskoj i fer atmosferi, uz napomenu da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana", navode iz MUP-a KS.

Ulaznice za vječiti bh. derbi u slobodnoj prodaji su danas do 19 sati te sutra od 10 do 19 sati. Utakmica 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar-Sarajevo igrat će se u subotu, 6. aprila, na stadionu "Grbavica" od 19.30 sati. 

#Sport