Članak

Premijer liga BiH: U Sarajevu derbi sezone, u Tuzli igraju gradski rivali

Zanimljivo bi trebalo biti i u Doboju kod Kaknja, gdje ove godine odlična Mladost dočekuje Čelik. Zeničani su s bodom prednosti na šestoj, a Mladost na osmoj poziciji.

SARAJEVO, (Patria) - Na stadionima širom Bosne i Hercegovine danas i sutra biće odigrane utakmice 24. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najzanimljivija utakmica, a vjerovatno i derbi cijelog prvenstva biće odigrana večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje će lider na tabeli Sarajevo dočekati drugoplasirani Zrinjski. 

Gradski derbi u Tuzli će odigrati Tuzla City i Sloboda. Sloboda je u mirnoj luci, u sredini tabele i teško je očekivati da će se iz ugodne sredine pomjerati. S druge strane, Tuzla City iako ima solidnu prednost u odnosu na feneraše, moraće se potruditi da ne dođe u opasnost od ispadanja. 

Zanimljivo bi trebalo biti i u Doboju kod Kaknja, gdje ove godine odlična Mladost dočekuje Čelik. Zeničani su s bodom prednosti na šestoj, a Mladost na osmoj poziciji. S obzirom da razliga u odnosu na trećeplasirani Željezničar nije prevelika, oba tima imaju motiv da se pokušaju boriti za pozicije koje vode u evropska takmičenja. 

Današnji raspored:

Krupa-Radnik (16.00 sati)

Tuzla City-Sloboda (16.00 sati)

Zvijezda 09-Široki Brijeg (16.00 sati)

Sarajevo-Zrinjski (19.00 sati)

Raspored za nedjelju

GOŠK-Željezničar (16.30 sati)

Čelik-Mladost (19.00 sati)

#Sport