Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 29.03.2019 15:34:00

Zoran Kesić ponovo pred sarajevskom publikom

Zoran Kesić miljenik sarajevske publike

SARAJEVO, (Patria) - Zoran Kesić dolazi u Sarajevo 6. aprila, a nastupit će u Domu mladih u 20 sati. Popularni kritičar i voditelj emisije „24 minuta“ predstavit će se sa svojom priredbom
“Kesić, priče i pesme”. 

Kao što je bilo i prošle godine kada je Kesić gostovao u Sarajevu, i ovaj put vlada ogromno interesovanje, a organizatori se plaše da neće biti dovoljno ulaznica za sve koji žele prisustvovati priredbi.

Zorana Kesića poznajemo kroz satiričnu emisiju "24 minuta", gdje na originalan način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama u okruženju. 

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.
U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umjetnosti, medija I društvenih mreža.

Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa.

Kartu možete kupiti na platou Skenderija, BKC Artikulacija, Ferhadiji ili preko sistema kupikartu.ba.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android