Članak

Mustafa Hebib predvodio ON1 na putu do uspjeha

Pehar najuspješnije ekipe na Državno prvenstvu 2019. u Bihaću pripalo je Judo klubu Borsi iz Mostara. 

(Patria) - Nakon uspjeha na prvenstvu Federacije BiH gdje je ON1 judo klub bio klub sa najviše osvojenih medalja na tom prvenstvu - ukupno 25 medalja – ON1 je sedam dana nakon tog uspjeha došao do novi meda i to na Državnom prvenstvu BiH u Bihaću.

Član ON1 judo kluba Mustafa Hebib se okitio naslovom državnog prvaka, a svojom pobjedom u jednoj od najbrojnijih i najjačih kategorija potvrdio je kvalitet i doprinio osvajanju pehara za treće mjesto u ukupnom poretku klubova, od njih ukupno 46 koliko ih je sudjelovalo na Državnom prvenstvu BiH, saopćeno je iz ON1 judo kluba.

Pehar najuspješnije ekipe na Državno prvenstvu 2019. u Bihaću pripalo je Judo klubu Borsi iz Mostara. 

Ali Handan se okitio naslovom vice prvaka Bosne i Hercegovine osvojivši srebrnu medalju u neizvjesnoj finalnoj borbi u kojoj je pokazao takmičarske kvalitete koje posjeduje.

Takmičarka Lejla Karić je osvojila bronzanu medalju u svom prvom nastupu na Državnom prvenstvu, a iz ON1 ističu da je osvojena bronzana medalja dodatni poticaj za ovu mladu takmičarku.

„Ovi uspjesi su potvrda ispravnog i kvalitetnog rada u klubu, kao i angažmana uprave kluba te podrške naših prijatelja, partnera i sponzora koji nas prate na našem putu“, rekao je trener i predsjednik ON1 kluba Karim Hebib.

„Medijska pažnja koju dobiva ON 1 Judo klub je dodatni motiv mladim takmičarima da predano rade i postižu rezultate“, dodao je Hebib.

Pred ovim sportskim kolektivom je duga sezona u kojoj predstoje daljnja takmičenja u zemlji i inozemstvu, europski kupovi, europska i svjetska judo prvenstva, kao i pripreme u europskim i azijskim Judo centrima, saopćeno je iz ON1 kluba.


 

#Sport